Kalender


Augustus


Donderdag 23/08/2018 Inrij-sneukelroute
Iedereen die op zaterdag 15 september moet helpen tijdens de sneukelroute krijgt nu de kans om de route toch eens in groepsverband te rijden. Op het einde trakteren we onszelf dan op een deugddoende boterham met hesp of kaas en een pater bij Matthias in Café Breughelhof.

We wensen wel dat iedereen die hieraan deelneemt de dag zelf helpt met de sneukelroute en dus niet nog eens meedoet!

We vertrekken om 19 u stipt aan de kerk van Veldegem, en komen rond 21u aan in bij Café Breughelhof.

Zin om deel te nemen? Gelieve dan je naam + je keuze van beleg vooraf door te geven aan Matthias (via mail : info@breughelhof.be of GSM : 0476/70.32.87)

Zaterdag 25/08/2018 Rondgang in Veldegem
Naar jaarlijkse gewoonte doen we in de zomerperiode een rondgang in Veldegem, en zoals de traditie het wil staat de laatste stop op naam van onze peter van 2018 : Bart Buddaert van de Carrefour!

Dagorde :
16 u 20 : We verzamelen bij fietsenhandelaar Kurt Galle, Veldegemsestraat 90 te Veldegem. Kurt één van onze sponsors, en doet ons ieder jaar een fiets cadeau, als hoofdprijs van de wedstrijd tijdens de sneukelroute.
Voor we vertrekken wordt er zoveel mogelijk gecarpoold naar de stopplaats : de Carrefour te Veldegem. (gelieve langs straat te parkeren, zodat de parking van de winkel niet vol staat met enkel onze auto’s).
Onderweg is er een stop voorzien bij onze trompettist Dirk De Naegel in de Lanestraat en bij ouders van Sien Van Laethem in de Bezembindersstraat.

± 19 u 30 : We eindigen onze rondgang bij onze peter van 2018 : Bart Buddaert van de Carrefour, K. Albertstraat 77 te Veldegem waar we getrakteerd zullen worden op een hapje en een drankje! De geruchten doen de ronde dat er ons daar niets zal mankeren!

± 22 u 00 : Einde van het optreden.

Ook onze signaalgevers zullen van de partij zijn om ons van stop naar stop te begeleiden.


September


Zaterdag 01/09/2018 6de Inzamelvoormiddag venditiemateriaal
Op zaterdag 1 september zouden we graag voor de zesde keer een inzamelvoormiddag houden voor venditiemateriaal.

Wat houdt dat precies in? Onze mensen (Freddy en zijn team) zullen van 9 u 00 tot 12 u 00 aanwezig zijn bij onze venditie-containers bij café Breughelhof. Iedereen die degelijk venditiemateriaal (geen afval) heeft, kan dit tussen 9 u 00 en 12 u 00 komen binnenbrengen. Onze mensen zullen het materiaal bekijken en in onze venditiecontainers opbergen.

We zijn dus op zoek naar degelijk venditiemateriaal :
- waardevolle venditiestukken : biscuit, koper, beeldjes, schilderijen, kleine meubeltjes, antiek, oude fietsen, …
- allerlei ander materiaal voor de verrassingsdozen
- een lekkere fles wijn
- boeken voor de stand van onze ere-voorzitter Willy

Gelieve geen afval te brengen. Volgend materiaal kunnen we niet aanvaarden omdat we ze anders toch tegen betaling naar het containerpark moeten brengen : oude matrassen, kapotte stoelen, slechte/stoffen zetels, 2de hands keukenmateriaal dat je zelf niet meer in je keuken zou gebruiken, oude handtassen en schoenen, frietpotten, thermoskannen, kaders met vlak glas, biscuit met brokken af.

We zullen deze inzamelvoormiddag laten opnemen in De Weekbode, Parochieblad, Info zedelgem, website, ... Bij deze ook een oproep aan alle muziekleden om eens rond te kijken bij ouders / grootouders / familie of vrienden.
Heb je iets liggen ... kom dan gerust af naar onze inzamel-voormiddag van venditiemateriaal!

Zondag 02/09/2018 Breughelstoet Wingene
Onze jeugdverantwoordelijke Jason kreeg de vraag om met trommelaars en muzikanten met een gelegenheidsharmonie “De Vriendschap” Houtland deel te nemen aan de breughelstoet te Wingene. Deze harmonie bestaat uit muzikanten van Beernem/Jabbeke/Zedelgem/Brugge ... en ook Veldegem!

De muzikanten spelen tijdens de stoet 6 marsen waarvan enkele gekende marsen : Zingelhofen, Marsparade N°2, Longstreet Dixie, Bergzauber, When the Saints go Marching, Over and Out en Pack up your Troubles.
Voor de trommelaars zijn het de stapmarsen van Veldegem die gespeeld worden.
Verder is dit een uitstap zonder majorettes.

Per deelnemende muzikant of trommelaar krijgen we een bedrag dat naar de kas van de jeugd gaat voor de organisatie van hun activiteiten, zoals het rockconcert op cornelius, Fun 4 kids, ...

Wie graag aan deze activiteit zou deelnemen schrijft zich liefst zo snel mogelijk in bij onze jeugdverantwoordelijke Jason Demunter (jason.demunter@live.be), die je dan vooraf de marsen zal bezorgen.

Graag een warme oproep aan muzikanten en trommelaars om hieraan deel te nemen en zo rechtstreeks onze jeugdwerking te steunen.

Dagorde :
14 u 15 : We verzamelen op de parking van Café Breughelhof. De chauffeurs krijgen een parkeerkaart en de locatie van de gereserveerde parking, en we carpoolen naar Wingene.

14 u 30 : We vertrekken naar Wingene.

15 u 00 : We komen aan in ’t Wingens Molenhof, Tieltstraat 30, 8750 Wingene waar we onze hoed en sjaaltje zullen krijgen, en vertrekken naar de startplaats van de stoet.

16 u 00 : Start van de stoet.

18 u 00 : Einde van de stoet, we verbroederen nog even verder.

Voor deze activiteit graag wit hemd, zwarte broek, zwarte schoenen en zwarte kousen. Ter plaatse krijgen we dan een strooien hoed en een sjaaltje.

Maandag 10/09/2018 KNA @ Camping Corneel
Van donderdag 6 september tot zondag 16 september organiseert het Corneliuscomité op de site Vantomme terug ‘Camping Corneel’.

De site Vantomme zal op die dagen worden omgetoverd tot een heuse sfeervolle camping! Iedere dag zal er een Veldegemse vereniging de camping-bar uitbaten, en op maandag 10 september is het de beurt aan onze harmonie Kunst na Arbeid!

Kom dus zeker tussen 17u tot 23u eens langs op de camping en geniet van unieke camping-activiteiten, kom kijken naar onze trommelrepetitie terplaatse en geniet ondertussen van een bourgondische avond, met loting van een beenham! Je komt er naar toe of je bent er geweest!

Ook deze activiteit wordt verzorgd door onze enthousiaste jeugdwerking. Kom dus gerust eens af om hen te steunen.

Woensdag 12/09/2018 Corneliusfeesten -> Woensdag
18 u 30 : We verzamelen met enkelen in de turnzaal om hetpodium klaar te zetten.

Donderdag 13/09/2018 Corneliusfeesten -> Donderdag
14 u 00 : We verzamelen in Café Breughelhof om alle venditiemateriaal op de vrachtwagen te laden.
Dit is enkele uren werk, dus wie pas later kan komen is zeker ook nog welkom.

18 u 30 : Generale repetitie voor de majorettes in de turnzaal van de Stapsteen.

Vrijdag 14/09/2018 Corneliusfeesten -> Vrijdag
15 u 00 : Klaarzetten van de turnzaal.

19 u 00 : Kids Rock, georganiseerd door de jeugd.

20 u 00 : Rockoptredens “Rock The Night” : optredens van ‘Viktor Puype & TGBITW’ en ‘Bruges Swan Patrol’. Wie onze jeugd wil steunen komt zeker af!

Zaterdag 15/09/2018 Corneliusfeesten -> Zaterdag
8 u 30 : Binnenbrengen en opstellen van het venditiemateriaal + herschikken turnzaal.

12 u 00 : Sneukelstops worden in gereedheid gebracht.

18 u 30 : Einde van de sneukelroute.

19 u 30 : Start van de venditie.

00 u 00 : Einde van de venditie. Het is de bedoeling dat we nu nog alle venditiemateriaal terug op de vrachtwagen laden.

Zondag 16/09/2018 Corneliusfeesten -> Zondag
9 u 00 : Herschikken en opruimen van de turnzaal + klaarzetten voor de webwinkel beurs.

10 u 15 : Alle muzikanten en trommelaars verzamelen in de turnzaal. (majorettes niet)

10 u 30 : Start van ons wandelconcert door het dorp.
Ook onze signaalgevers zijn van de partij!

10 u 30 – 17 u 00 : Net als vorig jaar organiseren we een pop-up beurs voor online ondernemers met webwinkel of e-commerce.

12 u 00 :Einde van ons wandelconcert. Wie wil kan bij de stand van onze jeugd terecht voor een spitburger.

13 u 00 : De majorettes verzamelen in de turnzaal.

14 u 30 : Start van de dansshow van onze majorettes.

17 u 30 : Win een gastronomisch etentje t.w.v. € 100 in Brasserie Devaux. Trekking door de gouden hand van onze peter Bart Buddaert.

18 u 00 : We starten met de opkuis van de turnzaal.

We proberen er terug met z’n allen een goed en plezierig weekend van te maken. Alvast bedankt aan alle vrijwilligers en medewerkers voor hun aanwezigheid en hulp tijdens dit weekend!

Vrijdag 21/09/2018 Geen repetitie
Om wat te bekomen van het corneliusweekend is er vandaag geen repetitie voor trommelaars en muzikanten.


Oktober


Zaterdag 06/10/2018 Repetitienamiddag muzikanten + avondmaal + avondactiviteit
Met de 32ste editie van ons lenteconcert in het vooruitzicht organiseren we voor de muzikanten onze jaarlijkse repetitienamiddag.

Na het repeteren voorzien we als avondmaal een pastabuffet (6 soorten pasta à volonté) + dessert (assortimentje van tiramisu, chocomousse & brownie).
Als avondactiviteit komt TrashBeatz op bezoek. Zij kunnen afval omtoveren tot muziekinstrumenten. Gedurende anderhalf uur leren we hoe we bvb zelf ons eigen drumstel kunnen maken uit allerhande waardeloos materiaal zoals potten, pannen, ketels, blikjes, bidons ... Met twee stokken in de hand verkennen we ritme en dynamiek en zodra dat goed zit, gaan we over tot samenspel en boksen we in groep een nummer in elkaar.

Dagorde :
13 u 15 : Alle muzikanten verzamelen in het dienstencentrum Jonkhove, Aartrijksestraat 9, 8211 Aartrijke.

13 u 30 : Start van de repetitie.

18 u 00 : Einde van de repetitie. De echtgenote(n)(s)/ familie / trommelaars / majorettes / niet spelende leden zijn welkom om deel te nemen aan het avondmaal + activiteit.

18 u 30 : Start van het avondmaal.

20 u 00 : Start van de avondactiviteit.

Volwassen betalen € 15 voor het avondmaal + activiteit. Kinderen -12 jaar betalen € 10.

Bemerk dat al onze leden en hun familie welkom zijn op het avondmaal + activiteit!!

Inschrijven voor de repetitie, avondmaal en activiteit is noodzakelijk en kan bij Jos tot vrijdag 28 september 2018.

Dinsdag 09/10/2018 Kermisdinsdag
De meesten onder ons weten ondertussen wel al wat deze najaars-klassieker allemaal precies omvat. Echte tradities mogen niet doorbroken worden en dus zijn wij ook dit jaar terug van de partij.

Dagorde :
9 u 30 : We verzamelen aan de kerk waar we (normaalgezien) na de misviering de Vlaamse Leeuw, Brabançonne en Europese Hymne zullen spelen.
Gelieve dus allen stipt aanwezig te zijn.

10 u 00 : We starten onze kermistoer.

± 13 u 00 : Wie kan het juist voorspellen … : einde optreden.

Dit is een uitstap zonder majoretten. Ook onze signaalgevers zijn meer dan welkom!


November


Zaterdag 10/11/2018 Ceciliamisviering

Zaterdag 24/11/2018 Ceciliafeest


December


Vrijdag 21/12/2018 Kerstconcert met Cappaert Sisters


Januari


Vrijdag 04/01/2019 Nieuwjaarsdrink (voor onze leden)


April


Vrijdag 26/04/2019 32ste lenteconcert

Zondag 28/04/2019 100 jarig bestaan Sint-Pieters-Herleving


Juni


Zondag 09/06/2019 25 jarig bestaan Bevertrans

  
 


© 2003 KNA Veldegem. All rights reserved info@knaveldegem.be